2023 YILI DÜNYA HEMOFİLİ GÜNÜ TOPLANTISI KUŞADASI'NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

img

17 Nisan günü Hemofili Dünyası için en önemli gündür. Dünyanın her yerinde Dünya Hemofili Farkındalık günü olarak kutlanılmaktadır. Bu nedenle 14-16 Nisan haftasonu iki farklı çalıştayla toplam 75 kişi bir arada iken tüm derneklerden temsilciler orada iken 17 Nisan Dünya Hemofili Günü programını tam bir gün önce 16 Nisan Pazar sabahı Kuşadası Pine Bay otelinde kutladık.

Hemofili Federasyonu Genel Başkanı Prof. Dr. Kaan Kavaklı, Genel Başkan yardımcısı Uz. Dr.
Mehmet Can Uğur, Hemofili Federasyonu Webmaster'ı Mustafa Akyol, Samsun 19 Mayıs Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Canan Albayrak, Aydın Hemofili Derneği Başkanı Doç. Dr. Yusuf Ziya Aral, Çukurova Hemofili Derneği Genel Sekreteri Ali Ekber Dağhan ile diğer dernekleri temsilen hemofilik gençler ve hemofili çocuk aileleri hemofili günü ile ilgili kısa konuşmalar yaptılar.

Hemofiliye emek veren Fizik Tedavi ve hemşirelik disiplini temsilcileri de aramızdaydı. Türkiye'deki
hemofili hemşirelerinin eğitimi için son 10 yıldır üstün çaba gösteren Prof. Dr. Selmin Şenol ve Hem. Raziye Işım da her zamanki gibi aramızdaydı. Dünya Hemofili Günü tüm hemofili aileleri ve gençleri ile bu konuyla ilgili emek veren sağlık personeline sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. 
 
Toplantı ile ilgili resimleri ekte izleyebilirsiniz.