2019 YILI ULUSAL HEMOFİLİ KONGRESİNİ “SİNERJİ” İLE TAMAMLADIK

img

2019 yılı Ulusal Hemofili Kongresi; bu yıl 20. Tuna Ligi Tromboz ve Hemostaz (DLTH) kongresi ile 16. Türkiye Hemofili Kongresiyle birlikte büyük bir SİNERJİ ile gerçekleştirildi. HEMOFİLİ FEDERASYONU ile TÜRKİYE HEMOFİLİ DERNEĞİ bu yıl 3. Kez olmak üzere bir arada bu önemli kongreyi gerçekleştirme imkanı buldular. Kongre eş başkanları Kaan Kavaklı ve Bülent Zülfikar idi.

13-17 Nisan 2019 tarihleri arasında Antalya Belek’te Maritim Pine Beach otelindeki bu kongreye toplam 560 kişi katıldı. Bunun 100’den fazlası hemofili hastası veya yakını olarak farklı salonlarda bilgi aldılar. 32 Hemofili hemşiresi bir arada çok önemli çalıştaya katıldılar. Bu yıl sinerjik kongreler nedeniyle 10 yabancı konuğumuz bizimle bir arada idi.

1- Pier Mannucci (İtalya)
2- Flora Peyvandi (İtalya)
3- Alessandro Gringeri (İtalya)
4- Danijela Mikovic (Sırbistan)
5- Yesim Dargaoud (Fransa)
6- Frits Rosendaal (Hollanda)
7- Imre Bodo (Macaristan)
8- Silva Zupancic Salek (Hırvatistan)
9- Laszlo Nemes (Macaristan)
10- Jan Blatny (Çekya)

Bu yıl ilk kez uygulanan HEMOFİLİ MEYDANI hemofili hastaları ve yakınlarına ulaşmak için kullanıldı. 17 Nisan 2019 Dünya Hemofili Günü tüm dünyada olduğu gibi hep beraber kutlandı. Aramızda olan SGK’dan Tuncay Alkan ve Sağlık Bakanlığından Fatih Kara vatandaşların bizzat yakınmalarını dinlediler ve not aldılar. Bir kongremiz daha başarıyla ve büyük bir katılımla tamamlandı. Endüstri temsilcileri yine desteklerini esirgemediler. Tüm katılımcılara çok teşekkür ediyoruz.

HEMOFİLİ FEDERASYONU